Piept de curcan în sos cremos cu ierburi aromatice
Легко
30 Минут
1200 гр
2 порции
Curcanul gătit după gustul dumneavoastră și fasolea verde fragedă sunt acoperite cu un sos cremos pe bază de ierburi, toate acestea fiind însoțite de o porție generoasă de piure în această rețetă clasică.
Fierbeți o oală cu apă pentru legume cu jumătate din сondiment.
Tăiați cartofii în bucăți de 2 cm. Puneți-i într-o oală separată.
Acoperiți-i cu apă, condimentați cu sare, aduceți la fierbere și gătiți până se înmoaie, 12-18 minute.
Odată gătite, scurgeți-le (păstrând puțină apă de gătit) și puneți-le din nou în oală, pe foc mic.
Adăugați un cub de unt și puțin lapte sau apă de gătit. Pasați până obțineți o consistență cremoasă. Condimentați cu sare și piper. Acoperiți pentru a păstra căldura.
2
Шаг второй
Între timp, curățați fasolea verde.
Tăiați șalota în jumătate, curățați-o de coajă și tocați-o în bucăți mici.
Scoateți frunzele de salvie și tocați-le grosier (aruncați tulpinile).
Curățați morcovul, apoi tăiați-l în jumătate pe lungime (nu este nevoie să-l curățați de coajă). Tăiați-l în bastonașe de aproximativ 1 cm lățime și 5 cm lungime.
3
Шаг третий
Când apa clocotește, adăugați morcovul și fasolea verde în oala cu supă.
Gătiți până se înmoaie, 4-6 minute.
Scurgeți într-o strecurătoare, apoi puneți-le înapoi în oală, de pe foc.
Condimentați cu sare și piper și stropiți cu ulei. Dați deoparte și acoperiți pentru a se menține calde.
4
Шаг четвертый
Puneți o tigaie la foc mare cu un strop de ulei.
Condimentați curcanul cu sare și piper.
Prăjiți curcanul până se rumenește, 3-6 minute pe fiecare parte pentru mediu-rare.
Gătiți încă 3-6 minute pe fiecare parte dacă îl doriți mediu și încă 1-2 minute pe fiecare parte dacă îl doriți bine făcut. IMPORTANT: Spălați-vă pe mâini și uneltele după ce manipulați carne crudă și ambalajul acesteia. Carnea poate fi consumată în siguranță atunci când exteriorul este rumenit.
Transferați pe un platou, acoperiți și lăsați să se odihnească.
5
Шаг пятый
Puneți tigaia înapoi la foc mediu-mare cu un strop de ulei.
Adăugați șalota și gătiți până se înmoaie, 3-4 minute.
Adăugați salvia, apoi prăjiți încă 1 minut.
Deglazați cu oțetul balsamic și adăugați crema, restul de condimente și 50 ml de apă.
Fierbeți la foc mic până se omogenizează, 2-3 minute.
6
Шаг шестой
Tăiați curcanul în felii subțiri și împărțiți-l pe farfurii.