Veggie
Pregătire ușoară
Pentru familie

Tofu dulce-acrișor cu caju și coriandru

Уровень
Легко
Время на подготовку
20 Минут
Вес
1015 гр
Количество порций
2 порции

Sosul care acoperă tofu și legumele în această rețetă este ușor dulce, cu exact cantitatea potrivită de acrișor. Toppingul de coriandru și caju adaugă crocant și prospețime unui preparat deja impresionant.

Divider

Мы привезем

Orez jasmine
Orez jasmine
150 гр
Sos dulce acrisor
Sos dulce acrisor
1 шт
Otet de vin rosu
Otet de vin rosu
2 ложка
Ardei roșu
Ardei roșu
1 шт
Ceapă
Ceapă
1 шт
Coriandru
Coriandru
5 гр
Caju
Caju
20 гр
Pasta de tomate
Pasta de tomate
1 шт
Tofu
Tofu
360 гр
Sos de soia
Sos de soia
1 шт
Mazăre verde
Mazăre verde
120 гр

Должно быть дома

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
1
Шаг первый
  • Turnați 300 ml de apă sărată (pentru 2 persoane) într-o oală pentru orez.
  • Adăugați orezul și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu, acoperiți și gătiți timp de 12 minute.
  • Luați de pe foc. Țineți acoperit timp de 12 minute sau până când este gata de servire.
  • Tăiați ardeiul în jumătate și îndepărtați miezul și semințele. Tăiați în fâșii subțiri.
  • Tăiați ceapa în jumătate, curățați-o de coajă și feliați-o subțire. Tocați grosier coriandrul (cu tulpini și tot).
line
2
Шаг второй
  • Scurgeți tofu și tăiați-l în cuburi de 2 cm. Uscați-l cu hârtie de bucătărie. Într-un bol, amestecați cuburile de tofu cu sosul de soia.
  • Puneți o tigaie la foc mare cu o cantitate generoasă de ulei.
  • Odată ce s-a încins, prăjiți tofu până devine ușor crocant, amestecând frecvent pentru a vă asigura că nu se arde, timp de 6-8 minute.
  • Condimentați cu sare și piper.
  • Scoateți din tigaie și puneți deoparte.
line
3
Шаг третий
  • Puneți din nou tigaia la foc mediu-mare cu puțin ulei.
  • Prăjiți ceapa și ardeiul până se înmoaie, amestecând ocazional, timp de 4-5 minute.
  • Adăugați sos dulce acrisor, oțet, pastă de roșii și 100 ml apă (pentru 2 persoane).
  • Lăsați să fiarbă până când sosul se îngroașă, 3-5 minute. 
  • Adăugați mazărea, tofu și 2 lingurițe de zahăr (pentru 2 persoane). Condimentați cu sare și piper după gust. Gătiți până când totul se încălzește, 1 minut.
    SFAT: Adăugați puțină apă dacă simțiți că sosul este prea gros.
line
4
Шаг четвертый
  • Serviți orezul în boluri adânci.
  • Puneți deasupra tofu dulce-acrișor.
  • Ornați cu alune de caju și coriandru tocat.
line