Pentru familie
Pregătire ușoară
Veggie

Paste Pomodoro cu pesto și brânză italiană

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
25 Minute
Вес
775 gr
Cantitate de servire
2 porții

Roșiile cherry constituie baza sosului cremos pomodoro care acoperă linguine în acest preparat de inspirație italiană. Tema mediteraneană este continuată de minunatul pesto verde și brânza rasă în stil italian.

Divider

Îl vom aduce

Paste Linguine
Paste Linguine
180 gr
Rosii Cherry
Rosii Cherry
125 gr
Ceapă
Ceapă
1 buc
Usturoi
Usturoi
2 buc
Cașcaval Grana Padano
Cașcaval Grana Padano
50 gr
Pesto
Pesto
30 gr
Crema de branza
Crema de branza
110 gr
Passata de rosii
Passata de rosii
150 gr

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ulei de floarea-soarelui
Сковорода
Sare
1
Pasul întâi
  • Fierbeți o oală mare cu apă sărată pentru linguine.
  • Când fierbe, adăugați linguine și aduceți din nou la fierbere.
  • Gătiți până se înmoaie 10 minute.
  • Odată gătite, scurgeți-le într-o strecurătoare și puneți-le din nou în oală, pe focul oprit.
  • Stropiți cu ulei și amestecați pentru a preveni lipirea.
    SFAT: Dacă vă grăbiți, puteți fierbe apa în ceainic.
line
2
Pasul al doilea
  • În timp ce linguine se fierbe, tăiați ceapa în jumătate, curățați-o și tăiați-o în bucăți mici. 
  • Curățați și răziți usturoiul (sau folosiți un presă de usturoi).
  • Tăiați roșiile cherry în jumătate.
  • Diluați pesto-ul amestecându-l cu 1 lingură de ulei (pentru 2 persoane).
line
3
Pasul al treilea
  • Puneți o tigaie mare la foc mediu-mare cu puțin ulei
  • Adăugați ceapa și condimentați cu sare și piper. Prăjiți până se înmoaie, amestecând ocazional, 3-4 minute.
  • Adăugați usturoiul, roșiile și încă un praf de sare. Gătiți până când roșiile se înmoaie, 6-7 minute. 
  • Turnați passata, creme de branza și ½ linguriță de zahăr (pentru 2 persoane).
  • Lăsați să fiarbă până se îngroașă, 4-5 minute.
    SFAT: Adăugați puțină apă dacă sosul devine prea gros.
line
4
Pasul al patrulea
  • Gustați sosul și condimentați cu sare, piper și zahăr.
  • Amestecați cu grijă linguine cu sosul pentru a le acoperi și lăsați-le să se încălzească.
  • Împărțiți pastele pomodoro în farfurii adânci sau boluri.
  • Ornați cu brânză rasă și puțin pesto.
line