De Sezon
Pentru familie
Proteine Smart

Șnițel de pui de Crăciun

Dificultate
Simplu
Timp de pregătire
30 Minute
Вес
900 gr
Cantitate de servire
2 porții

Originar din Austria, șnițelul este o felie de carne, de obicei subțiată prin bătut. Versiunea noastră adaugă alune și rozmarin în pesmet pentru o cină delicioasă și crocantă, aurie, aromată și plină de savoare festivă.

Divider

Îl vom aduce

Piept de pui
Piept de pui
320 gr
Alune de pădure
Alune de pădure
10 gr
Cartof
Cartof
600 gr
Rozmarin
Rozmarin
1 buc
Usturoi
Usturoi
2 buc
Pesmet pentru pane
Pesmet pentru pane
50 gr
Crema de branza
Crema de branza
65 gr
Cașcaval Grana Padano
Cașcaval Grana Padano
100 gr
Salata valeriana
Salata valeriana
40 gr
Crema balsamic
Crema balsamic
30 gr

Nu este inclus în livrarea

Сковорода
Piper negru
Сковорода
Ou de găină
Сковорода
Sare
Сковорода
Făină de grâu
1
Pasul întâi
  • Preîncălziți cuptorul la 240 °C/220 °C cu ventilator/treapta 9 a gazului.
  • Tăiați cartofii în bucăți de 2 cm (cojirea este opțională).
  • Culegeți frunzele de rozmarin și tăiați-le grosier (aruncați tulpinile).
  • Puneți cartofii pe o tavă mare (acoperită cu hârtie de copt).
  • Amestecați cu jumătate din rozmarin, sare, piper și puțin ulei. Întindeți într-un singur strat.
  • Când cuptorul este fierbinte, coaceți pe raftul de sus până se rumenesc, 25-35 de minute. Întoarceți tava la jumătatea timpului.
line
2
Pasul al doilea
  • Tăiați fin alunele. Înveliți puiul în folie alimentară sau hârtie de copt.
  • Bateți cu fundul unei oale până când ajunge la o grosime de 1-2 cm.
  • Condimentați cu sare și piper.
  • IMPORTANT: Spălați-vă mâinile și ustensilele după ce ați manipulat puiul crud și ambalajul acestuia.
  • Bateți un ou (pentru 2 persoane) într-un bol.
  • Amestecați pesmetul, alunele, rozmarinul rămas și ½ linguriță de sare într-un alt bol.
line
3
Pasul al treilea
  • Înmoaie puiul în ou și apoi în pesmet, asigurându-te că este complet acoperit. Transferă-l într-o farfurie curată.
  • Pune o tigaie mare la foc mare cu suficient ulei pentru a acoperi fundul.
  • Odată ce s-a încins, așează cu grijă puiul în tigaie și prăjește-l până se rumenește, 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Reglează focul dacă este necesar.

SFAT: Uleiul trebuie să fie fierbinte pentru ca puiul să se prăjească corespunzător — încălziți-l timp de 2-3 minute înainte de a adăuga puiul.

line
4
Pasul al patrulea
  • Transferați puiul pe o tavă de copt tapetată.
  • Coaceți pe raftul din mijloc până când este gătit complet, 8-10 minute.

IMPORTANT: Puiul este gătit când nu mai este roz în mijloc. Aruncați excesul de ulei din tigaie și ștergeți-o rapid (o veți folosi din nou).

line
5
Pasul al cincilea
  • Între timp, curățați și răziți usturoiul (sau folosiți o presă de usturoi).
  • Puneți din nou tigaia goală la foc mediu cu puțin ulei.
  • Adăugați usturoiul și prăjiți-l timp de 30 de secunde. Adăugați ½ lingură de făină (pentru 2 persoane), apoi adăugați crema de branza și 50 ml de apă (pentru 2 persoane).
  • Aduceți la fierbere, reduceți focul și adăugați brânza.
  • Amestecați până când brânza se topește și sosul începe să se îngroașe, 1 minut. Condimentați după gust cu sare și piper.
  • Scoateți tigaia de pe foc.
line
6
Pasul al șaselea

Când totul este gata, reîncălziți sosul, dacă este necesar. Împărțiți șnițelele de pui în farfurii. Serviți cartofii copți cu rozmarin și frunzele de salată alături, cu sosul cremos într-un bol mic. Finalizați salata cu un strop de glazură balsamică.

line